Fien Malfliet

Wegens toenemende drukte kan ik momenteel geen nieuwe cliënten aannemen. Zo tracht ik de kwaliteit van elke sessie te behouden. Mijn excuses voor dit ongemak.

Daarom geef ik je graag enkele andere opties, zodat je zo goed mogelijk kan geholpen worden op dit moment.

1)      Ik kan jou op de wachtlijst zetten van onze Paramedische Praktijk Wichelen. Dan bel ik je op van zodra er terug meer ruimte komt in de agenda. Let op, deze wachttijd kan variëren van enkele weken tot enkele maanden.

2)      Wil je liever sneller geholpen worden, sta je open voor een opstartgesprek maar kan een tweede gesprek nog even wachten? Dan bel ik je op bij een annulatie door ziekte van een huidige cliënt.

3)      Via www.vindeenpsycholoog.be vind je een overzicht van andere psychologen in de buurt waar mogelijks op dit moment nog ruimte is.

Hopelijk vindt u snel de gepaste hulp. Bij verdere vragen help ik je graag verder.

Wie is Fien?

 

Fien studeerde in 2017 af als klinisch psycholoog, en schoolde zich daarna bij tot partnerrelatietherapeut.

In haar werk probeert Fien steeds haar betrokken en authentieke zelf te zijn, zonder daarbij de nodige professionaliteit uit het oog te verliezen.

Ze is sinds 2018 aan de slag als zelfstandig psycholoog. In de Paramedische Praktijk Wichelen begeleidt zij (jong)volwassenen, en dit zowel individueel als met hun partner.

Via het tabblad ‘psychologie‘ kan je ontdekken wat Fien voor jou kan betekenen.

 

Specialiteiten van Fien:

  • Relatietherapie

‘Zouden we geen hulp zoeken, samen?’

Vaak is het één van de partners die het idee aankaart bij de andere. Zo, daar ligt de vraag dan op tafel. Verschillende gedachten kunnen door hen heen gaan. ‘Kunnen we dit écht niet zelf oplossen?’, ‘zijn we nu geen goed koppel?’, ‘is onze relatie nu gefaald?’, ‘ik ben toch niet gek?’, ‘wat zal die psycholoog zeggen, vragen of vinden?’…

Op die laatste vraag kan ik je alvast een antwoord proberen geven.

In mijn werk probeer ik een veilige ruimte te creëren, waarbij jullie anders met elkaar kunnen spreken. Plots zit ik er bij, als een derde punt. Anders dan bij jullie thuis dus, waar jullie tot nog toe enkel elkaar hadden. Koppels komen vaak naar me toe wanneer deze vorm van spreken hen niet meer vooruit helpt. Wanneer ze steeds in dezelfde cirkels lijken te draaien. Wanneer spreken vastloopt. Heel luid, of net pijnlijk stil…

Als extra persoon in de kamer, is het mijn taak om het gesprek een andere, nieuwe wending te geven. Men zegt weleens: ‘de relatietherapeut bepaalt het ritme, het koppel de melodie’. Dit wil zeggen dat er een bepaald kader wordt aangeboden waarin moeilijke thema’s worden besproken. Zo zal ik soms willen vertragen wanneer ik iets belangrijks hoor vertellen. Dan vraag ik om iets te verduidelijken, om meer stil te staan. Zo worden blinde vlekken soms weer zichtbaar gemaakt. Bijvoorbeeld over de manier waarop jullie communiceren, over hoe jullie al dan niet nog ‘partners’ zijn, over weggeduwde frustraties, kwetsuren uit het heden of verleden, enzovoort.

Hierin wordt onmiddellijk duidelijk wat ik bedoel met de melodie: jullie bepalen over wat we spreken. Soms is jullie vraag heel duidelijk. Dan kan het gaan over een conflict, de opvoeding van de kinderen, ontrouw… En soms is het vager. Dan hoor ik soms vertellen over een gemis van intimiteit (in al zijn vormen), over hoe de dingen anders zijn geworden dan in het begin, over of samen blijven beter is dan uiteen gaan, enzovoort.

Koppels die op gesprek komen zijn dus niet ‘gefaald’, in tegendeel. Ze leren elkaar nog beter kennen.

Ik nodig jullie graag uit om het samen te proberen.

Contact

Website voor verdere info: www.fien.malfliet.be