Tarieven

Wij zijn toegetreden tot de conventie

Kinesitherapie

Zowel Laurens De Saedeleir als Marijn Verstraeten zijn beiden toegetreden tot de conventie. Dit betekent dat u recht heeft op terugbetaling bepaald volgens de RIZIV-normen. Hierdoor wordt ons remgeld niet verhoogd ten opzichte van collega kinesitherapeuten die gedeconventioneerd werken.

Deze tarieven kan u terugvinden via deze pagina op de website van het RIZIV.

Betaling

Om problemen met betalingen te voorkomen werken wij via directe betaling.

Er wordt geen volgende behandeling gestart indien er niet betaald is. Getuigschriften worden op het einde van de behandelreeks meegegeven. Bij behandelingen met 20 of meer voorgeschreven sessies kan er een tussentijds getuigschrift meegegeven worden.

Bij kinesitherapie en de derdebetalersregeling dient aan ons enkel het remgeld betaald te worden. Het andere deel wordt door ons aan uw mutualiteit bezorgd.

Er wordt betaald na elke behandeling. Of als u een verhoogde terugbetaling hebt via de mutualiteit met de code (xx1/xx1) zal u enkel het remgeld aangerekend worden.

Osteopathie

U kan zowel bij Laurens De Saedeleir als Marijn Verstraeten rechtstreeks terecht voor een behandeling osteopathie. De duur van een behandeling bedraagt ongeveer 60 minuten. Het tarief voor osteopathie bedraagt 50 euro per behandeling.

 

Betalingsmogelijkheden

Elke behandeling wordt ter plaatse betaald:

  • Contant
  • Via kaartlezer met bankkaart
  • Payconic of bancontact app

Podologie

U kan hiervoor terecht bij Anneleen Van Hecke. Zij kan op basis van wat voor u van toepassing is laten weten welke kosten er hieraan verbonden zijn en hoe deze eventueel door de mutualiteit kan vergoed worden.

Tussenkomst mutualiteit

Alleen Partena (€50) en liberale mutualiteit (€30) voorzien een terugbetaling voor podologische zolen mits een voorschrift van de huisarts.
Alle mutualiteiten voorzien een terugbetaling voor orthopedische zolen mits een voorschrift van een geneesheer specialist.
Orthopedische schoenen moeten voorzien zijn van een voorschrift door een geneesheer specialist met vermelding van diagnose.

Psychologie

De prijs voor een individuele sessie bedraagt 60 euro voor een uur. De prijs voor een koppelsessie bedraagt 75 euro voor een uur en vijftien minuten. Dit kan contant of met de Bancontact app betaald worden. Niet nagekomen afspraken worden voor de helft aangerekend. Gelieve daarom bij verhindering minstens 24 uur op voorhand te verwittigen. Zo kan iemand anders in jouw plaats geholpen worden.

 

Audiologie – Tinnitus

De prijs voor een individuele sessie bedraagt 60 euro/uur. Afhankelijk van uw klacht en het aantal onderzoeken kan een sessie variëren tussen 30 minuten en 90 minuten. Hiervoor bestaat er nog geen tussenkomst van de mutualiteit.

Voor de aankoop van gehoorbescherming kan u terugbetaling ontvangen. Het bedrag en het aantal tussenkomsten voor gehoorbescherming varieert per mutualiteit en kan bekomen worden wanneer de aanmeting door een erkend audioloog/audicien (riziv-nummer) gebeurt.

 

Audiologie – Gehoor

“Virginie Roeland is een geconventioneerd audioloog/audicien. Dit betekent dat u recht heeft op terugbetaling bepaald volgens het RIZIV.

U vindt meer informatie over deze terugbetaling via volgende link:

https://www.riziv.fgov.be/nl/themas/kost-terugbetaling/door-ziekenfonds/individuele-verzorging/honoraires/Paginas/audicien-nl.aspx

 

Afname van een hoortest is steeds gratis. De proefperiode waarin u het (de) hoortoestel(len) uittest is steeds vrijblijvend, mits een voorschrift van de NKO-arts.

De prijzen van de gehoorbescherming zijn afhankelijk van het product. Tijdens de afspraak krijgt u hierover meer informatie van de audioloog. Sommige ziekenfondsen voorzien een terugbetaling voor gehoorbescherming. Hiervoor neemt u best contact op met uw mutualiteit.

De prijzen van de hoorhulpmiddelen zijn ook te bekomen bij de audioloog. Deze producten worden niet terugbetaald door de mutualiteit.”