Laurens De Saedeleir

Sportkinesitherapeut, osteopaat, redcordtherapie en dry needling

Wie is Laurens?

Laurens De Saedeleir is woonachtig te Serskamp en opgegroeid in de gemeente Wichelen. Sinds zijn jonge tijd nam hij deel aan verschillende sporten waaronder atletiek, tennis en voetbal.

 

Middelbaar onderwijs volgde hij in het Sint-Gertrudiscollege te Wetteren. Hier ontmoette hij voor de eerste keer Marijn Verstraeten.

Later werd de opleiding Master in de revalidatie en bewegingswetenschappen behaald op de Universiteit Gent met specialisatie sportkinesitherapie. Tijdens die opleiding ontstond bijzondere interesse in een therapeutische aanpak, een aanpak waarbij niet enkel het symptoom behandeld wordt maar ook de oorzaak van de klacht. Hiervoor baseert hij zich op het volledige lichaam en niet enkel de klachtenzone.

Samen met Marijn volgde hij de opleiding tot Redcordtherapeut die zich baseert op een totaalrevalidatie van de stabiliteit van het lichaam.

 

Na de opleiding tot (sport)-kinesitherapeut startte hij meteen met osteopathie op de International Academy of Osteopathy te Gent. Daar vindt hij terug waarnaar hij zocht: een persoonlijke aanpak van een patiënt waar belang gehecht wordt aan verschillende delen van het lichaam die mogelijk bijdragen tot de klacht van de patiënt. In 2021 behaalde hij hiervoor de titel Master of science in osteopathie.

Eeuwig studeren is de intrinsieke motivatie die leidt tot een moderne up-to-date behandeling van een patiënt.

Specialiteiten van Laurens